Голите и босите няма да плащат глоби в центъра на Бургас

Голите и босите няма да плащат глоби в центъра на Бургас - E-Burgas.com

Румен Ангелов сам оттегли предложението си

Голите и босите мъже и жени, които се разхождат през летните месеци в централната градска част на Бургас няма да бъдат глобявани. Идеята за това бе дадена от общинския съветник Румен Ангелов, който обаче оттегли предложението си на днешната сесия на Общински съвет - Бургас. Така на този етап подобна забрана няма да има, но дебатът остава отворен. 

Преди няколко седмици Ангелов аргументира предложението си с факта, че въпросните хора оронват престижа и туристическия имидж на града, който особено през лятото е посещаван от много чужденци. Според него непристойното облекло нарушава моралните норми, предизвиква възмущение и смущава останалите хора. 

Днес обаче Ангелов реши сам да оттегли предложението си. Той сам призна, че темата е добила огромна популярност на местно и национално ниво. Основният въпрос, който бе повдигнат бе, как ще бъде упражняван контрол, след като подобна забрана бъде приета в Наредбата за опазване на обществения ред. 

"Ще се съобразя с обществения интерес и ще оттегля докладната. Дано дебатът да продължи и да намерим начин да се справим с този проблем, който засяга конкретно град Бургас и не се среща на други места." заяви Ангелов от трибуната на местния парламент. 

Коментари