Франзуците се завръщат по българските плажове

Франзуците се завръщат по българските плажове  - E-Burgas.com

До 25% се е покачил ръстът на туристите от Германия през различните туроператори за предстоящия летен туристически сезон. Това каза в Карлово министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от "Фокус".

„За Русия имаме 30% ръст като планирани чартъри на летищата Варна и Бургас, което е с 83% повече, в сравнение с миналата година, или излитащи и кацащи чартъри са 8 000”, добави Ангелкова.

„За първи път има чартъри от Франция, като през последните 6 години е нямало французи у нас”, каза още министърът на туризма. Сега заявилите почивки у нас са около 106 000 французи. От Полша ръстът също е на 100 %. 

„Имаме ръст от Румъния, там имаме една устойчивост”, каза министър Ангелкова.

По думите й, въпросите за рекламата са свързани с финанси, а бюджетът на Министерството на туризма е изключително ограничен. 
Затова усилията са насочени в посока работа с професионалисти - с големите туроператори, с журналисти, с участие на панаири и фестивали с целта посланията да стигнат до крайния потребител”, добави Ангелкова.

„Във всички изложения, на които участваме, общините са добре дошли, имаме специални журналистически турове, има и много какво да се желае. Независимо, че е от скоро то дава своите резултати и към момента ранните записвания особено за сезон лято вървят с доста голям ръст на основните ни пазари”, добави министърът на туризма. 

Николина Ангелкова посочи още, че във Франция България е в Топ 3 на туристическите дестинации, в Москва сме обявени на първо място като

Коментари