Ето уникалните творби, с които Бургас отбелязва Световния ден на социалната работа (СНИМКИ)

Ето уникалните творби, с които Бургас отбелязва Световния ден на социалната работа (СНИМКИ) - E-Burgas.com

Благотворителният базар ще продължи до неделя, кметът лично прикани бургазлии да видят изложбата

Бургас отбеляза подобаващо Световния ден на социалната работа с благотворителен базар, който отвори врати тази сутрин и бе открит лично от бургаския кмет Димитър Николов. Всяка година на социалния празник се поставя акцент на различна глобална тема, като през 2019 е „Осъзнаване на важността на човешките взаимоотношения.

Базарът предлага на посетителите ръчно изработени уникати, пролетни сувенири, необходими вещи за дома, стилни бижута от естествени материали, както и сладки изкушения. Представена е и дейността за обществена подкрепа чрез изнесена приемна, в която всеки бургазлия може да получи е безплатна еднократна консултация от специалист. През целия ден има и забавна творческа работилница за деца.

„Това е изключително важен ден за всички социални работници. Разбрах, че вече и специалистите ни са загубили бройката на социалните услуги, които предлага община Бургас. Това значи, че общината всеобхватно обгрижва нашите потребители в повечето дейности. Затова ви благодаря за лоялността и грижата, които полагате“, каза кметът на община Бургас Димитър Николов към участниците в базара от различните сдружения.

Базарът ще продължи само два дни до 17 март. Всички постъпили средства ще постъпят за дейностите на социалните групи в Бургас.

Галерия
Коментари