Доброволци извадиха над 80 автомобилни гуми от пристанищния залив в Ахтопол

Доброволци извадиха над 80 автомобилни гуми от пристанищния залив в Ахтопол - E-Burgas.com
filterdigest.com

Инициативата даде старт на Diving Fest 2018, на който Ахтопол е домакин

Доброволци извадиха над 80 автомобилни гуми от пристанищния залив на град Ахтопол по време на първия ден от Diving Fest 2018 – събитие за водолази и харпунджии, на което Ахтопол е домакин за втора поредна година. Целта на инициативата бе да привлече общественото внимание към замърсяването на дъното с отпадъци, а извадените гуми ще бъдат предадени за рециклиране в град Бургас.

Diving Fest 2018 се провежда в Ахтопол от 28 юни до 1 юли и предлага богата и интересна програма. За участниците са предвидени подводна стрелба в цел и гмуркане по брега, а всеки желаещ да се гмурка може да се довери на опитен инструктор и осигурена цялостна екипировка. Част от програмата са също образователни лекции за състоянието на екосистемите в Черно море, както и няколко конкурса – за най-голяма отстреляна риба, за рибена чорба и за подводна фотография. Победителите от тях ще бъдат обявени на 30 юни, събота, а подводните фотографии ще бъдат показани в специална изложба.

Кметство Ахтопол изказва специални благодарности на всички местни рибари за предоставените плавателни средства, за дейното им участие в инициативите от фестивала, както и за капитанските им заслуги. Кметството изразява благодарност и към чуждестранните доброволци, взели участие в почистването на пристанищния залив – студенти по програма „Еразъм+“ от Франция, Испания, Великобритания, Япония и Турция.

 

Коментари