Бургазлия пита: А на тази велоалея кой си остави ръцете? (снимки)

Бургазлия пита: А на тази велоалея кой си остави ръцете? (снимки)  - E-Burgas.com

За поредната напукана велоалея в Бургас сигнализира наш читател, провокиран от последния ни материал за велоалеята в Морската градина, която издържа само няколко месеца след пускането си в експлоатация. В случая става дума за една от най-дългите алеи на територията на града, която минава край булевард "Демокрация" и на практика свързва крайните комплекси "Славейков" и "Изгрев" с Централната градска част. Именно поради тазини причина се предполага, че алеята би трябвало да е една от най-използваните, ако приемем факта, че все повече бургазлии отиват с велосипед на работа или училище. 

От e-Burgas направихме проверка на място и установихме, че въпросната велоалея наистина е в много лошо състояние, като на места има огромни пукнатини и хлътнали шахти. Някакви следи от ремонт се забелязват в частта в близост до кръговото кръстовище на входа на града, но там става дума за познатото запълване със смола, което дава само временно решение на проблема. 

Публикуваме сигнала на нашия читател, както и няколко снимки, които ние направихме на място.

"Здравейте, казвам се Мартин и искам да обърна внимание на един проблем с надеждата за някакво решение. Видях, че следите темата с некачествените велоалеи в Бургас и конкретно калпавия ремонт, който беше направен в Морската градина в отсечката между хотел "Приморец" и Морското казино. Не бях минавал оттам, но от снимките видях, че велоалеята е сериозно напукана, а след това е запълнена със смола. Просто нямаше как веднага да не се сетя за една друга велоалея, по която за съжаление минават почти всеки ден. Става дума за алеята, която минава по тротоара, успоредно на булевард "Демокрация". Умишлено подчертавам, че минава по тротоара, защото всеки ден трябва да се разминавам с един куп сърдити пешеходци, които всъщност също имат право да са недоволни. Аз моето мнение отдавна съм го казал на едно от обществените обсъждания по темата и то е, че велоалеите не трябваше да бъдат разполагани в пешеходните зони.

Но както и да е! Поводът за писмото са огромните пукнатини, които се забелязват по цялото протежение на велоалеята, която е дълга около километър и нещо (от болницата до кръговото на входа на града). Асфалтът там бе положен сравнително скоро, но вече е осеян с пукнатини, които се разширяват от ден на ден. Не искам и да си представям какво ще стане през есента и зимата, ако преди това не се направи някакъв ремонт. Най-зле е положението в отсечката до болницата, където пукнатините са толкова големи, че гумата на колелото може да влезе в тях. Нека тези, които са си оставили ръцете, да дойдат и да си оправят бакиите!

Галерия
Коментари