Задава се втора вълна от съкращения в „Черноморец”

Задава се втора вълна от съкращения в „Черноморец” - E-Burgas.com
Търсят се още хора за съкращения в „Черноморец-Бургас”, призна с неохота изпълнителният директор Пламен Киряков, цитиран от "Фактор".
Една вълна мина, задава се втора. Сред отнесените от първата е и опорният на славната Пенева чета Златко Янков-Фара, който отговаряше по щат за връзките с феновете, но изпълняваше и други организационни ангажименти. „Честитки” са получили още трима: администраторът Божин Деляков, координаторът в детско-юношеската школа Валентин Иванов-Чалъма и масажистът Стефан Николов. Техните предизвестия са с дата 16 януари, което означава, че месец по-късно ще бъдат освободени от работа.
Киряков е развъртял метлата по разпореждане на клубния собственик Митко Събев. „Черноморец” е в жестока финансова криза, която тази зима се задълбочава още повече с липсата на продажби на футболисти. Свежи пари не влизат, затова се прибягва към съкращения на разходите.
Всеки ден за изпълнителния директор започва на „Лазур” не с преглед на печата, а на щатното разписание. Гологлавият юрист се чуди и мае откъде да маха хора, след като отделите му са на санитарния минимум. Много по-лесно му беше, когато встъпи в длъжност през 2011 г. и завари пълни канцеларии от времето на Балъков и Бобич. Предходникът му Джанпиеро Персикети не посмя да „реже глави”, а само да намалява заплати, но веднага след встъпването си в длъжност, Киряков здраво разтресе клона с многото маймунки. Сега клонът опустя твърде, но директивата на Събев е да се друса още. Така след легендарния Фар ще „изгаснат” и други служители на”Лазур”. Застрашени са всички без един. Херо.
Коментари