Новини от света

Новини от света - E-Burgas.com
Deprecated: strlen(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/eburgas/public_html/template/default/post.php on line 318

Испания се съгласи да достави на Украйна партида ракети Patriot по искане на НАТО и ЕС да предоставят помощ на Киев за укрепване на противовъздушната му отбрана, съобщава вестник El País.

 

 

 

На 25 април Европейският парламент прие резолюция, в която призова Европейския съюз да наложи санкции срещу основателя на управляващата партия в Грузия Бидзина Иванишвили, да освободи бившия президент Михаил Саакашвили от затвора, да не започва преговори за членство в ЕС до оттеглянето на законопроекта за чуждестранните агенти и преразглеждане на безвизовия режим на страната с Европейския съюз .

 

Китайският външен министър Ван И проведе среща в Пекин с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен. Китайският външен министър Ван И каза, че Съединените щати не трябва да нарушават червените линии по отношение на суверенитета и сигурността на Китай.

 

 Бунтовниците от подкрепяното от Иран йеменско движение Ансарула (Хути) съобщиха за атаки срещу израелски кораб в Аденския залив в крайбрежния град Ейлат в Южен Израел

 

Това съобщи военният говорител на хутите Яхя Сария в социалната мрежа X. Той отбеляза, че ударите са нанесени с помощта на ракети и безпилотни летателни апарати. Сария каза, че хусите продължават да възпрепятстват корабоплаването на Израел и неговите поддръжници в Червено море, Арабско море и Индийския океан.

 

Израел финализира подготовката за офанзива срещу Рафа, последният голям град в ивицата Газа, дом на повече от 1,4 милиона палестинци

 

Военният кабинет на Израел планира да се събере през следващите две седмици, за да одобри инвазията, въпреки международните предупреждения за хуманитарната криза, която може да предизвика.

 

 Швейцарският парламент одобри отпускането на пакет от помощи за Украйна в размер на 5 милиарда швейцарски франка (около 5,5 милиарда щатски долара). Тези средства ще бъдат използвани за възстановяване и ремонт на украинската инфраструктура, съобщава Ройтерс.

 

Полският вътрешен министър Марчин Кирвински заяви, че Полша няма да депортира украинци, чиито документи са с изтекъл срок

 

Той подчерта, че украинските бежанци с изтекли документи ще получат временна закрила наравно с всички останали украинци, търсещи убежище в Полша.

 

Алиев и Шолц проведоха съвместна пресконференция в Берлин

 

Президентът Алиев каза, че тази година Азербайджан е доставил 12 милиарда кубически метра газ на страните от ЕС. Той каза, че Баку „ще бъде важен партньор на Европа за много години напред“.

 

На свой ред германските компании са готови да си сътрудничат в областта на възобновяемата и водородната енергия в Азербайджан.

 

Тръмп каза, че би искал да „възстанови господството на консерватизма“ като президент.

 

Докато консерваторите безстрашно защитават своите ценности, те „печелят битката за спасяване на нашата цивилизация от комунисти, марксисти и фашисти“.

 

Междувременно стана известно, че Доналд Тръмп изпреварва Джо Байдън по популярност в шест от седемте така наречени „суинг щата“ преди новите избори.

Коментари

Още от последните новини