Впрягът на Дядо Коледа в ZOO Бургас се увеличи с две бели кошути (снимки)

Еленът Рудолф вече си има компания

С две бели кошути се увеличи богатото разнообразие от животни в комплекса ZOO Бургас край града. Така Рудолф, който след дни трябва трябва да поведе впряга на Дядо Коледа, ще си прави компания с кошутите Снежанка и Капучино. Първата е чисто бяла, а втората с леко кремав оттенък, както подсказва името й. Подобна порода е много рядка, а посетителите на ZOO Бургас ще имат уникалната възможност да я видят съвсем от близо. 

Снежанка и Капучино са на 2 и 3 години и пристигат в ZOO Бургас  от приятелски европейски зоопарк. Те са искуствена цветова селекция не съществуваща в дивата природа. 

"Интересен е фактът, че те са отдавнашна заявка за нашия зоопарк но Снежанка и Капучино  пристигат точно преди Коледа. На днешния 14 декември пък имен ден празнуват всички, които носят имената Снежа, Снежана, Снежанка и производните им. Надяваме се това да е добра поличба и да зарадва всички наши посетители преди и след коледните празници. ZOO Бургас ще бъде постоянно отворен за посещения през коледните и новогодишни празници и ще очаква своите малки и големи посетители" сподели собственикът Кръстьо Дъбов пред e-Burgas.com. 

Галерия
Коментари