Въвеждат по-строги правила за капанчетaта и сергиите по морето

По-строги правила за така наречените преместваеми обекти, приеха депутатуте. Става въпрос за бараките, в който се продава кафе например, както и капанчетата по морето.

Главният архитект занапред ще одобрява вида на павилионите, сергиите и други обекти. Общинските съвети пък ще издават съответната наредба. Законът регламентира площта и височината на сергията, съобщава trafficnews.

По-строг режим се въвежда и за капанчетата в парковете и градинките, като ДНСК ще може да разпорежда премахване на капанчетата и бараките.

Промените в закона за устройство на територията бяха внесени от лидера на НФСБ Валери Симеонов, който е и депутат от Обединените патриоти.

По време на мандата си като вицепремиер той поведе битка среши незаконните постройки по морето. Тези изменения бяха част от мерките за борба с незаконното строителство.

"Има случаи, при които тези преместваеми обекти, които не са подложени на никаква експертиза, са направени от подръчни материали със заварки, които е правил собственикът", заяви Симеонов.

Самите промени обаче не се приемат еднозначно. Категорично против измененията в ЗУТ се обявиха от ДПС. От движението бяха категорични, че заради проблеми в няколко общини се натоварват с допълнителни задължения други

Сподели новината:

Коментари