Увеличават лимита на пенсионерските карти за градския транспорт от Никулден

Увеличават лимита на пенсионерските карти за градския транспорт от Никулден  - E-Burgas.com

Лимитът на картите за градския транспорт в Бургас ще бъде увеличен от 50 на 80 пътувания от 6 декември. Новината съобщи бургаският обществен посредник Тодор Стамболиев, след среща между него, кметът на Бургас Димитър Николов и ръководството на „Бургасбус“ ЕООД. След Никулден пенсионерите ще разполагат с 60% повече пътувания.

Възрастните хора в Бургас отдавна сигнализират на омбудсмана за проблема с т.нар. ограничен брой пътувания за пенсионерите, закупили си електронни карти. Те многократно алармираха, че лимитът от 50 пътувания месечно им е недостатъчен.

„От примерите, които те ми дадоха, стана ясно, че дори и да планират пътуванията си по две на ден, те не им позволяват да водят нормален социален живот, защото ако искат да посетят своите близки, внуци, да ходят редовно при своя личен лекар, в болница, в аптека, където да си закупят лекарства, до пенсионерския клуб, до театър, до местата, където могат да си плащат сметките, лимитът ще бъде надхвърлен“, сподели Стамболиев, като припомни, че преди това молбата му до председателя на Общинския съвет, председателя на Постоянната комисия по транспорт и управителя на „Бургасбус“ ЕООД, останала без последствия.

Молбата ми до  Председателя на Общинския съвет Бургас, до Председателя на Постоянната комисия по транспорт и морско дело и до Управителя на „Бургасбус" ЕООД, която изпратих в началото на тази година,  за въвеждане на някаква промяна на лимита за съжаление остана без последствия.

„Смятам, че това е един от най-хубавите подаръци за Никулден, които бургаските пенсионери ще получат“, похвали се общественият посредник.

Коментари