Вело полиция ще има в курортите

Вело полиция ще има в курортите - E-Burgas.com

“Ще има засилено полицейско присъствие по курортите, особено в Слънчев бряг. Над 750 полицаи ще бъдат командировани само по Южното Черноморие, като голяма част ще бъдат съсредоточени в Слънчев бряг. Със сигурност ще има вело патрули. Това ще бъде така наречената туристическа полиция. Смятам, че това ще бъде много важно по отношение ограничаване на престъпността”. Това съобщи по време на пресконференция в Бургас Николина Ангелкова, министър на туризма. Заедно с вицепремиерa Валери Симеонов и с областния управител на Бургаска област Вълчо Чолаков, тя проведе среща с представители на всички контролни органи-МВР, РЗИ, Агенцията за безопасност на храните, автомобилна администрация, Гранична полиция, Летище Бургас, РДНСК, Областно пътно управление и други ведомства. Основната цел на форума беше да бъде събрана информация, свързана с безопасното и безпроблемно протичане на настоящия летен сезон.

„От НАП информираха, че ще имат мобилни екипи по курортите, така че да напомнят, че е нужно да се спазват всички данъчни задължения по закон. От Агенцията по безопасност на храните също информираха, че ще имат изнесени мобилни офиси и приемни, така че всеки един да може да реагира-както хотелиер и ресторантьор, така и турист. Като разбира се  от своя страна Министерството на туризма се ангажира с извършваното на непрекъсната постоянни проверки-както планирани, така и изненадващи”, каза още министърката.

По думите й  мобилни екипи по отношение на контрола на плажовете ще има и от министерството, така че инспектиране да се извършва непрекъснато. Продължава да действа и горещия телефон за подаване на сигнали по отношение на провежданите проверки. Актуализират се и табелите, които са поставени на плажовете. Това се преви с цел вписване на новите концесионери или наематели на плажовете.

"От инспекцията по труда стриктно ще се следят договорите на работниците, които се наемат през това лятo", информира още министърката.

 

Коментари