Татяна Байкушева представи книгата си "Моряшки истории" в Бургас

Татяна Байкушева представи книгата си

Десетки бургазлии се събраха на представянето на книгата "Моряшки истории", чиито автор е журналистът Татяна Байкушева. В сборника са описани истински случаи за лица и събития, свързани с морето и морските хора. Татяна описва книгата си по-скоро като проект, тъй като има желание да продължи със събирането на истории и приключения от интересния живот на моряците, които един ден да видят бял свят под хартиен или електронен вариант.

Татяна разказа в резюме няколко от най-интересните истории от сборника и показа автентични снимки, предоставени и от далечните плавания на бургаските моряци. Голяма част от главните герои в приключенията присъстваха в залата, заедно със своите семейства, като почетни гости на събитието. 

Най-интересна за публиката обаче беше историята разказана от нейния син Никола, който тази година ще бъде в I клас. Никола е останал много впечатлен от разказа, който му бил прочетен от майка му вместо приказка за "лека нощ" и сам изявил желание да го разкаже пред бургаската публика. В него става въпрос за морякът Тодор Чепевов, който плувал 6 часа сред акули и морски лъвове, след като паднал от кораба. Смелият моряк обаче нито за миг не се изгубил воля за живот и бил спасен.

Татяна Байкушева е родена и живее в Бургас. Работи за различни регионални и национални печатни и електронни медии. Сега е журналист в Медийна група „Бургас НОВА”. Осъществила е различни авторски проекти като „Ропотамо-поглед от високо”, „Морето-по въздух и по вода”, „Странджа”, „Морски фарове по Южното Черноморие”.

Галерия
Коментари