Таланти от цялата страна пристигат в Бургас за Арт фестивал "Сезони"

 Таланти от цялата страна пристигат в Бургас за Арт фестивал

На 28 юни от 19 часа ще бъде открит  Арт фестивал Сезони с концерт на изявени млади изпълнители. Фестивалът се организира от „ Народно читалище Пробуда -1880 г. Бургас” и Община Бургас. В три поредни дни -  28, 29 и 30 юни в Експозиционен център Флора ще си дадат среща участниците в пет конкурса и много съпътстващи прояви - изложби, открита читалня, творчески работилници.

Първият фестивален ден започва от 10.30 часа за  младите художници, приложници и фотографи. Арт ателиета ще заработят в същия час за всички, които искат да творят на тема „Моето усмихнато лято” и продължават  през целия ден. От 17 часа в зала 4 започва конкурсът за най- малките певци.

На 29 юни от 10,30 часа художници и фотографи ще продължат работата си, а младите поп и рок изпълнители  ще представят пред жури  и публиката любими песни в конкурсите – „Сезони”, „С песните на Стефан Диомов” и „Песни по текст на Петя Дубарова”. Предварителна заявка за участие в конкурсите са подали 147 деца и младежи от цялата страна.

На 30 юни от 11 часа сцената е отредена на вокалните групи. В 15.00 ще се проведе церемония по награждаване на лауреатите на фестивала. Награди ще получат не само участниците в конкурсите, а и всички които  се включат във фестивала.

Коментари