Срамота! 17 години общината пренебрегва жалби за ремонт на 100-метрова отсечка в центъра на Бургас

Срамота! 17 години общината пренебрегва жалби за ремонт на 100-метрова отсечка в центъра на Бургас - E-Burgas.com

Възмутително е при такива данъци и синя зона улиците да са в подобно състояние, от 45 години не е извършван никакъв ремонт, жалват се живущите на ул. „Константин Величков“

Разгневени от бездействието на общината граджани настояват за незабавен ремонт на няколко отсечки на централни бургаски улици, чието окаяно състояние десетки години затруднява придвижването до собствените им домове. Такава жалба е постъпила до председателя на Общинския съвет ден след провеждането на поредната сесия.

Оказва се че вътрешният път към блоковете 131 на ул. „Цар Симеон I“ и 107 на бул. „Сан Стефано“, в самия център на Бургас както и 100-метровият участък на ул. „Константин Величков“ приличат на лунен пейзаж с всевъзможни дупки и кръпки, пропаднали участъци от стара паважна настилка, но по-любопитното е, че вече 17-та година живеещите в района не получават отговор на десетките жалби, с които са заливали Дирекция „Строителство“. Малката част на ул. „Константин Величков“, граничеща с жилищни блокове и от двете и страни пък не е ремонтирана от цели 45 години, твърдят жалбоподателите.

Самото обстоятелство, че вътрешният път е свързан с „Константин Величков“ и „Оборище“, и се ползва като разпределителна улица от всички живущи в района, включително и много търговски обекти, прави трафика по него натоварен, а дупките по него разбиват автомобилите, които преминават от там.

„До момента действия по отстраняване на проблема няма. Възмутително е на фона на размера на данъците, които ние като данъкоплатци плащаме /води се ЦГЧ/, но самият факт, че горецитираните обекти са част от синя зона, за която допълнително заплащаме и внасяме в бюджета на Община Бургас не малки суми, същите да са в подобно състояние и гражданите да страдаме от това“, афектирана е жалбоподателката Султанка Матеева.

Те настояват за незабавно проучване и отстраняване на проблема, създаващ им непрекъснати главоболия и сериозни неприятности години наред.

Галерия
Коментари