Спортните клубове в Бургас се доближават до изравнено финансиране, вече ще делят 60 на 40

Спортните клубове в Бургас се доближават до изравнено финансиране, вече ще делят 60 на 40  - E-Burgas.com

Спортните клубове в Бургас все повече се доближават до изравнено субсидиране от общината,с лед като преди малко 41 общински съветници решиха съотношението колективни – индивидуални спортове да е 60:40.  

Предложението дойде от председателя на спортната комисия Калчо Белов, който сподели че постоянно след развитието на спортните клубове и прави непрекъснат анализ по отношение на приходи и разходи, както и постижения. В тази връзка той разкри, че има и клубове, които са преустановили дейност.

„За разлика от повечето общински съветници аз през цялата година наблюдавах как върви работата на местните клубове и направих множество анализи, които показаха, че към момента това е оптималното съотношение на разпределяне на средствата. Ще продължим да правим анализи и ако трябва отново ще променим съотношението“, аргументира си предложението, преди да бъде гласувано Белов.

От НФСБ пък изразиха недоволство, че още миналата година предложили такова съотношение, а според тях промяната сега се дължи на по-солидното подпомагане на Нефтохимик. От БСП пък обвиниха Качло Белов, че преди година си противоречал. В крайна сметка обаче новото съотношение във финансирането влиза в сила.

Коментари