Скандалите около ПК „Бриз“ продължават, треньорката Соня Стойчева и друг път била със спрени права

Скандалите около ПК „Бриз“ продължават, треньорката Соня Стойчева и друг път била със спрени права - E-Burgas.com
bgswim.info

Скандалите около ПК „Бриз“ изглежда не стихват. Председателят на  Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев изпрати писмо до Спортната комисия на Общинския съвет, в което разкрива, че към днешна дата клубът е единствен от Бургас, който има наложени наказания.

Още през 2009 година на заседание на Управителния съвет на федерацията решава да накаже придобилата скандална слава напоследък треньорка Соня Стойчева, за която счита че е уронила престижа на съдийската институция в плуването. Последвалото наказание, което влязло в сила от следващата година било: Лишаване за срок от 1 година на Соня Стойчева от право да участва като треньор (да води отбор, да прави заявки и да участва в технически конференции) в състезания и турнири администрирани от БФПС.

Преди около година от УС на федерацията отново налага наказание на Стойчева и синът и Янчо Стойчев, също треньор в „Бриз“ „Последно предупреждение за изключване от БФПС“, което впоследствие се изменя само на предупреждение за вадене от федерацията.

Последно това лято федерацията разгледа пореден случай на установено нарушение, свързано с подмяна на състезател на Държавното първенство в Благоевград през юли, като тогава ПК „Бриз“ получи последно предупреждение за изключване от федерацията, а персонално Соня Стойчева бе с временно спрени права за осем месеца, като в това число и се забранява да осъществява дейност водач на клубния отбор и треньор, да представя заявки и да участва в технически конференции, да извършва каквато и да е дейност, свързана със съответно състезание, на първенства, организирани и администрирани от БФПС.

Коментари