Скандал с търга за училищните столове в Бургас

Скандал с търга за училищните столове в Бургас  - E-Burgas.com

Две фирми обжалват проведените търгове за обслужване на училищните столове в Бургас. Една жалба е пусната от „Хляб и хлебни изделия“ по процедурата, А другата е от „Ив Трейд“ срещу общинската фирма, съобщава радио Бургас. Така първата няма да храни децата в нито едно училище, а втората поема три учебни заведения. „Хляб и хлебни изделия“  не е трябвало до бъде допусната до търга,обясни Яна Колева от Ив Трейд, защото не са предоставили удостоверение за липса на задължения:

"Те предоставиха удостоверение, което е за наличие на задължение към община Бургас, нямаха доказателства за финансови възможности за изпълнение на предложените инвестиции. Предоставиха банкова референция, в която пишеше, че те имат запор на сметки.

Това, което ме възмути беше инвестицията, която те предлагат за един квадратен метър  за десет години без да се имат предвид всички ваканции, месечният наем, който е предложен от "Хляб и хлебни изделия" възлиза на 8 148.71 лева за един месец."

Тази сума е нереално висока, счита Колева. Делото е насрочено на 9 ноември. Отговор на директора на общинската фирма очаквайте в интервю в предаването Булевард Демокрация този следобед.

Коментари