Ще се радваме на подранила пролет поне до средата на месец март

Ще се радваме на подранила пролет поне до средата на месец март  - E-Burgas.com

В следващите дни предстои чувствително затопляне, а след стопяването на снега на юг, снежната покривка бързо ще се стопи и в Северна България. Днес облачността ще бъде значителна.  Преди обяд на места в ниските части ще има мъгли, които по-късно ще се разсеят и хоризонталната видимост ще се подобри. Ще се появи слаб до умерен вятър  от югоизток.

Дневните температури ще бъдат от 1-2 градуса по поречието на Дунав до  15-16 градуса в крайните югозападни райони.

Дъжд ще превалява в Рило-Родопската област и  на места в северозападните райони.

Утре ще остане облачно. Минималните температури ще бъдат от нула до 6 градуса, а дневните от 5 на север до 14 градуса на юг.
Ще превалява слаб дъжд, който още преди обяд постепенно ще спира в по-голямата част от страната.

В сряда температурите ще се повишат още и дневните стойности ще бъдат от 14 до 19 градуса. Ще протича интензивно снеготопене  и  снежната покривка в низините ще се стопи.

В четвъртък от запад на изток през страната ще премине атмосферно смущение. Вятърът временно ще се усили, на места ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми.

Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат от 7-8 градус ана северозапад до 13, 14 в югоизточните райони.
В петък ще има значителна, но предимно средна  и  висока облачност и максималните температури ще бъдат от 11 до 14 градуса. Ще духа слаб западен вятър. Според сегашните сценарии, в събота и  неделя ще бъде доста топло за средата на март, с температури  през втория ден около и  над 20, до 22, 24 градуса.
 

Коментари