Сериен каналджия отива на съд

Сериен каналджия отива на съд - E-Burgas.com

Ерай Зинал, който бе задържан на 21 октомври на магистрала "Тракия" край Карнобат с 20 иракчани, е съден за същото престъпление, по данни на Окръжна прокуратура - Бургас. Престъплението Зинал е извършил в изпитателния срок, тъй като при предходното е получил условна присъда. 

 На 24 октомври районната прокуратура в Карнобат наложи 72-часово задържане на Зинал. 33-годишнитя мъж е от кърджалийското село Звезделина. Срещу него е повдигнато обвинение за каналджийство, за което се предвижда от 1 до 6 г. затвор. Зинал бил зад волана на товарен автомобил "Волво" с пловдивска регистрация.

В ремаркето полицаите открили тайник, натъпкан с 20 нелегални мигранти от Ирак и Сирия, сред които четири деца. Скривалището било замаскирано с дървени трупи. По време на полицейската акция са задържани още три леки автомобила - "Ауди А 4" с ямболска регистрация, "Фолксваген Голф 5" със сливенска регистрация и "Мерцедес S 430" с хасковска регистрация. Освен Ерай Зинал са арестувани 43-годишният М.В. от Ямбол, 41-годишният В.С. от Сливен и 19-годишния му син С.С., мъж на 22 г. от Звездец. От колите са иззети мобилни телефони и парични суми в различни валути. При последваща проверка в имот в село Мечкарево, обитаван от бащата и сина, се оказало, че там има нарколаборатория, оборудвана за производство на синтетичен наркотик. Иззети са прекурсори, вещества и материали, използвани в производството на синтетичния наркотик "пико", както и около 15 грама метамфетамин.

 

Коментари

Още от последните новини

Светът
Сериен каналджия отива на съд - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Сериен каналджия отива на съд - E-Burgas.com

Африка

Светът
Сериен каналджия отива на съд - E-Burgas.com

От света