Решетки за Петко, който нападна с нож охранител в "Меден Рудник"

Решетки за Петко, който нападна с нож охранител в

Бургазлията и майка му опитали да откраднат кашкавал и масло от магазин "Анет 2"

ВКС наложи ефективно наказание на Петко Великов. Бургазлията е осъден за това, че 14 май.2015г., в Бургас, в магазин „Анет 2”, находящ се в ж.к.”Меден рудник”, срещу бл.479, отнел един брой вакуумиран кашкавал и един брой краве масло, на обща стойност 13,41 лева,  като порязал с нож лявата ръка на пазача  в магазина.

На 14 май 2015г., охранителят забелязал, че млад мъж и възрастна жена –Петко Великов и неговата майка, твърде много оглеждат стоките и се консултират помежду си. Охранителят  започнал постоянно да ги наблюдава и видял, че  Великов взел от хладилните витрина един брой вакуумирана опаковка кашкавал. След това Великов и майка му се насочили към топлата витрина, откъдето си взели друг хранителен продукт - сирене и се насочили към каса №2 в магазина.

Касиерката  маркирала стоките, закупени от майката на Великов. Последната ги заплатила и излязла от зоната на касата. Великов, който вървял с майка си, не представил стоки за маркиране, а тръгнал след нея, като касиерката видяла, че не носи нищо в ръцете си.

Охранителят забелязал, че жената заплатила  единствено закупеното сирене, но не  и опаковката кашкавал, която се намирала под якето, под дясната мишница на Великов. След като Великов и майка му излезли от касата и тръгнали към изхода на магазина, пострадалият се насочил след тях и бутнал обвиняемия по гърба, като му казал „Господине, може ли за момент?”

Великов продължил да върви и тогава охранителят го дръпнал за дясната ръка, в резултат на което опаковката кашкавал паднала на земята. Великов се обърнал към свидетеля, който го попитал „Защо не платихте кашкавала?”, а Великов отговорил „Правя си майтап”. Пострадалият му отговорил „При нас този майтап се нарича кражба” и с лявата си ръка хванал десния ръкав на якето на  Великов, като междувременно казал на касиерките да натиснат паник-бутона, за да сигнализират охранителната фирма.

Великов започнал да се дърпа и да се опитва да се освободи, като с нож порязал лявата ръка на охранителя, нанасяйки му няколко удара в областта на лявата китка, а след това замахнал и наранил свидетеля в областта на корема.Междувременно от якето на Великов паднало и 1 брой краве масло.

В резултат на нанесените му удари с нож, пострадалият пуснал Великов, който побягнал  и излязъл от магазина. Великов бил задържан по- късно.

По време на първата съдебна инстанция делото е било разгледано по реда на съкратеното следствие. Наказанието, което е окончателно, трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.
 

Коментари