Пригответе колелата! Утре е пролетният велотур на Бургас "Let's get cycling"

Пригответе колелата! Утре е пролетният велотур на Бургас

Шествието започва в 18:30 в Морската градина, ще има томбола с награди за участниците

Утре - 10 май (петък) ще се проведе пролетният велотур на Бургас "Let's get cycling". Инициативата стартира в 18:30 часа до Гранд Хотел и СПА Приморец от страната на плажната ивица. Затова, защо утре не отидете с колелото на работа и не дойдете късния следобед в любимата на бургазлии Морска градина, да покарате с други велолюбители от всички възрасти? Инициативата няма състезателен характер. Всички са добре дошли да се включат в нея. Организира се от Гранд Хотел и СПА Приморец за неговия 60-и рожден ден и цели промотиране на велосипеда като алтернативен транспорт, здравословния живот и толерантността на пътя.

Регистрацията за велотура за велотура започва в 17:30 часа в началната му точка. Маршрутът е Гранд Хотел и СПА Приморец от страната на плажната ивица —  Бургаски Мостик —  паркинг Северен плаж — Солници —  паркинг Северен плаж —  Бургаски Мостик —  Гранд Хотел и СПА Приморец.

Участниците ще очакваме обратно на стартовата локация от 19:30 до 20:00 часа. Там на място ще има и изложение с тематични щандове на магазин за велосипеди, велочасти, велоаксесоари и облекло „Байк Пойнт“ и Бенефит системс България  - издателите на карта MultiSport за ежедневен достъп до над 800 обекта за спорт и отдих и разнообразие от над 550 спортни активности в цялата страна като йога, плуване, тенис, солна стая, СПА процедури и много други. В 20 часа ще бъде изтеглена томбола с имената на всички участници във велотура. Победителите ще получат награди от двете компании - участници в изложението, както и от натурални течни билкови екстракти и пробиотици „Цветита Хербал“.

"Let's get cycling" се провежда със съдействието на община Бургас. Медиен партньор е радио Power FM. За добрата хидратация на участниците, грижа ще има минерална вода "Банкя". От "Да напълним голямото сърце на Бургас" ще осигурят контейнер за събиране на пластмасовите бутилки и капачки, които после ще бъдат предадени в полза на закупуване реанимобил за новородени бебета. По маршрута на велотура ще бъдат разположени доброволци от Български Червен кръст. На разположение за извънредни ситуации ще бъде екип на Life Hospital. Инициативата е част от ценните за Бургас и бургазлии събития, организирани от Гранд Хотел и СПА Приморец по случай неговия 60-и рожден ден.

Коментари