Премиерът инспектира щетите от бурята

Премиерът инспектира щетите от бурята - E-Burgas.com
[caption id="attachment_5388" align="alignleft" width="300" caption="Снимка: Булфото"][/caption] Премиерът Бойко Борисов  пристигна със самолет в Бургас в следобедните часове и направи оглед на критично засегнатите райони. Той посети и Поморие, където вчера бе обявено бедствено положение. Заедно с премиера бяха областният управител на Бургас Константин Гребенаров и кметът Димитър Николов. Те посетиха района на бургаския плаж, морските солници, Сарафово и Поморие.
Министър-председателят съобщи пред журналисти, че в понеделник ще бъде внесена  промяна в Закона за морските акватории, така че да бъдат облекчени общините. По думите му по този начин щяло да се даде възможност на общинските администрации по места да участват по европейски програми.
Премиерът каза също, че ще бъдат отпуснати средства за изграждане на буна или дига, за да се успокои късата вълна.
В Сарофово пък кметът Димитър Николов му показа откритото от бурното морето римско селище. За него Борисов каза, че ще бъде проучено.
Правителството няма да изплаща обезщетения за разбити и потънали яхти, предупреди Бойко Борисов. "Яхтите трябва да са застраховани, аз помагам само на бедните", отсече премиерът. Борисов заяви, че е много доволен от взетите от общинските власти в Поморие мерки. Той обеща да бъдат отпуснати 600 хил. лева за изграждането на защитна стена на новия кей на рибарското пристанище.  
Коментари