Пръскат 130 милиона лева за ремонт на 17 моста по магистралите

Пръскат 130 милиона лева за ремонт на 17 моста по магистралите - E-Burgas.com

В недобро състояние по магистралите са 17 моста. Необходимата сума за ремонта им е 130 млн. лв. Това съобщи министърът на регионалното развитие Николай Нанков по повод разпореждането на премиера Борисов да се ремонтират едновременно всички мостове в страната след инцидента край Генуа преди два дни.

Нанков ще представи на премиера Бойко Борисов финансов разчет на необходимите средства за ремонт на мостови съоръжения в тежко експлоатационно състояние по магистралите и първокласните пътища. Тогава ще бъде готов и графикът за изпълнение на ремонтните дейности, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

"Мостовете и виадуктите по магистралите се поддържат в добро експлоатационно състояние, прави се планова поддръжка, въпреки че някои от тях не са ремонтирани от повече от 30 години", коментира днес Нанков. Заедно с министър-председателя и председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов вчера той откри рехабилитирани близо 30 км от пътя Старо Оряхово - Долни Чифлик - Гроздьово - Провадия.

Министърът напомни, че през миналата година са направени седем планови ремонта, а през тази се работи по пет съоръжения. За подобряване на състоянието на тези 12 съоръжения са инвестирани около 110 млн. лева.

Източник: Телевизия "Европа"

Коментари