Подобряват образователната инфраструктура в Бургас

Подобряват образователната инфраструктура в Бургас - E-Burgas.com

Община Бургас сключи договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по новата Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020. Споразумението е в изпълнение на проектно предложение BG16RFOP001-1.004-0001 "Подобряване качеството на образованието чрез модернизиране на образователната инфраструктура в град Бургас- І етап".

Проектът предвижда изпълнение на серия от взаимосвързани дейности за осигуряване на привлекателна и достъпна възпитателна, образователна и спортна среда за най-малките и подрастващи граждани на Бургас. Планът включва реализацията на общо 9 обекта, сред които преустройство на съществуващата сграда на ДДЛРГ "Ал. Г. Коджакафалията", изграждане на нова детска градина в комплекс "Меден рудник", обновяване на дворни пространства в УО "Елин Пелин", СОУ "Св. св. Кирил и Методий", ОУ "Братя Миладинови", СОУ "Петко Росен" и други.

Това е  първият договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изпълнението на проектно предложение, одобрено от Междинно звено по приоритетна ос 1 "Устойчиво и интегрирано градско развитие". Със заповед № 1900/15.07.2016 г. на ръководителя на Междинното звено на община Бургас е одобрен докладът на оценителната комисия и проектното предложение.

Коментари

Още от последните новини