Педагожка от Карнобат получи специалната награда "Спасител на детството"

Педагожка от Карнобат получи специалната награда

За трета поредна година приемни родители, социални работници и специалисти бяха удостоени с наградите "Спасители на детството". Церемонията бе организирана от Националната асоциация за приемна грижа с подкрепата на А1 България.

Мара Ангелова от Карнобат, която е приемен родител по Проект "Приеми ме 2015" към "Областен екип по приемна грижа" - Бургас, получи специалната награда "Спасител на детството". Отличието се присъжда за приноса ѝ в приемната грижа в България. Преди да стане приемен родител, Мара Ангелова е работила 10 години като социален работник и педагог в дом за изоставени деца с увреждания.

В рамките на събитието бяха отличени още социални работници, осиновители, детски организации и други. Водещи на церемонията бяха Лиляна Боянова от бТВ Новините и актьорът Кирил Недков. Заедно с домакините от Асоциацията по приемна грижа те посрещнаха повече от 140 гости, които работят с изоставени деца в риск.

В рамките на събитието Националната асоциация за приемна грижа отбеляза деветия си рожден ден и Деня на приемния родител.

Коментари