От АПИ обещават ремонтите на "Тракия" да приключат до края на месеца

От АПИ обещават ремонтите на
nova.bg

„Правим всичко възможно, с ресурса, с който разполагаме, да облекчим възможно най-много трафика". Това каза в интервю за "Нова тв" инж. Иван Досев, член на УС на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ).

„Затова и предприемаме спешни мерки веднага, когато нещо се появи", допълни той. Досев посочи, че от АПИ се стараят ремонтите по АМ „Тракия" да приключат до края на юни. „По принцип, срокът им е малко по-дълъг, но ние упражняваме натиск върху изпълнителите, да работят по-засилено, за да можем да освободим трафика и да няма поне по „Тракия", където има и много транзитен трафик за Турция", посочи той. „Стесненията, които ще останат и през летния период са на „Хемус", на двата виадукта, на 20-и км и на 37-и км. Другото стеснение ще бъде на самия тунел „Витиня", отбеляза инж. Досев и поясни, че на „Витиня" работите са доста по-сложни и изискват доста по-голяма подготовка.

„За момента предвиждаме през летния период да оставим само тези трите ремонта. Всички други, предвиждаме да освободим движението, за да облекчим на максимална степен пътуването и да осигурим в максимална степен защита за здравето и живота на ползвателите на пътищата", каза още инж. Иван Досев.

Коментари