Нощна изненада от ИАРА за малолетни бракониери на Вая (Снимки)

Нощна изненада от ИАРА за малолетни бракониери на Вая (Снимки) - E-Burgas.com

Институцията плаши нарушителите с масирани проверки и занапред

Цели осем инспектори на ИАРА, включително и един доброволец изненадаха бракониери рано тази сутрин на езерото Вая. Акцията им продължи от 4:30 тази сутрин до обяд.

Установени бяха трима нарушители, двама от които малолетни, съобщават от ИАРА. Съставен е акт за установяване на административно нарушение, иззети са 20 броя мрежи, с обща дължина над 2 км, 20 кг риба от вида бяла риба, 30 кг сребриста каракуда.

Конфискувани са, съответно първоначално една лодка, в последствие, инспекторите повторно осъществиха влизане в езерото за още две лодки. В тях бяха намерени над 20 броя мрежи, с дължина над 2 км, 22 кг риба сулка и 30 кг сребриста каракуда. Мероприятието беше обезпечено от органите на МВР, посредством телефон 112.

Ръководството на ИАРА е решено масираните проверки на езерото Вая и язовир Мандра да продължат и занапред и да нямат епизодичен характер. Усиленото противодействие на незаконния, недеклариран и нерегулиран риболов и прилагането на функциите по опазване на рибните ресурси се извършва в условията на успешна координация между структурите на МЗХГ- Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, Изпълнителна агенция по горите и Българска агенция по безопастност на храните, органите на МВР, както и доброволните сътрудници.

Галерия
Коментари