Не пуснаха под гаранция обвинения в смърт на пътя Неджати Фъстъкекен 

Не пуснаха под гаранция обвинения в смърт на пътя Неджати Фъстъкекен  - E-Burgas.com

"Нямам никакво намерение да бягам и да се укривам" заяви турският гражданин в съда

Бургаският апелативен съд не уважи молбата на турския гражданин Неджати Фъстъкекен, обвинен в причинена смърт на пътя, който поиска да бъде пуснат под гаранция. Катастрофата стана на 3 декември край Ямбол и в нея загина 13-годишно момче. Фъстъкекен е управлявал влекач с полу-ремарке със скорост на движение 80 км. в час, при ограничена такава от 50 км. в час и е нарушил правилата за движение по пътищата. 

"Нямам никакво намерение да бягам и да се укривам. Изпитвам голямо уважение към институциите и никога досега не съм навредил на никого" заяви Фъстъкекен в съда днес.

Според прокурора, налице е обосновано предположение, че Фъстъкекен е извършил престъплението, за което е обвинен. Турският гражданин няма постоянен адрес на територията на Република България и съществува реална опасност да се укрие, което според представителя на държавното обвинение също е основателна предпоставка обвиняемия Фъстъкекен да бъде задържан.

Съдът прие мотивите на прокурора и определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Коментари