На 23-ти юни Бургас се превръща в морска столица на световния джаз

На 23-ти юни Бургас се превръща в  морска столица на световния джаз - E-Burgas.com

Лично големият Крейг Бейли ще представи музиката на Рей Чарлз на една “Jazzy June Night” в Гранд Хотел и СПА „Приморец“

23-ти юни е специален ден за меломаните от Бургас и гостите на града. Джаз сензацията от световна величина, Крейг Бейли, ще представи лично истинския джаз, роден отвъд океана, в целите му блясък, кадифеност и мелодика в Гранд Хотел и СПА „Приморец“. Копания ще му правят Петър Салчев – вокал и джаз трио в състав Емил Пехливанов - барабани, Димитър Шанов - контрабас и Стансилав Арабаджиев – пиано. Вечерта под надслов „Крейг Бейли и музиката на Рей Чарлз“ ще включва и кулинарна компонента – 4-степенно меню, съобразено с музикалната тематика.

Крейг Бейли е име, покрито със слава отвъд океана. Музикантът е магистър по джаз от Куинс Колидж в Ню Йорк и е световно признат майстор на  саксофона, флейтата, кларинета. Роден е в Синсинати и е работил с едни от най-големите джаз имена на своето време. През годините от 1987 до 2003г. е част от биг бенда на самия Рей Чарлз.

Бейли е и композитор, с издадени четири собствени албума с авторска музика, която също ще представи в Гранд Хотел и СПА "Приморец". Той е сред малцината съвременни артисти, чиято музика ни среща от първо лице с таланта и енергията на великия Рей Чарлз. Собствените му композиции му отреждат специално място на джаз небосклона, като достоен последовател на културата, белязана константно с имената на Рей Чарлз, Mongo Santamaria, Art Blakey and The Jazz Messengers,George Coleman, Bernard Purdie, Ray Bryant, Ronnie Matthews, Chico O'Farrill, Hilton Ruiz, Al Grey, Benny Carter, Leon Thomas, Bill Hardman.

Специалното събитие „Jazzy June Night”, посветено на истинския джаз, е част от концепцията „Let’s Get PRIM” на Гранд Хотел и СПА Приморец! Тя е насочена към осигуряване на класни, уникални изживявания и емоции, на бургазлии и гостите на града.

Цена куверт: 79.00 лева на човек.

За повече информация и резервации: +359 56 8 12345 | [email protected]

Галерия
Коментари