Моряци ще съдят корабособственика на „Ина”

Моряци ще съдят корабособственика на „Ина” - E-Burgas.com
koraba ina mishkov Най-вероятно ще съдим корабособственика на кораба „Ина” Георги Мишков. Това каза освободеният български моряк след близо тригодишен затворнически престой в Гърция Недялко Петров, съобщава Радио Варна. Помощник-капитанът даде първото си изявление пред журналисти, след като вчера се върна на родна земя. Обмисля се искът да бъде колективен, от всички потърпевши. На срещата присъства и Николай Туртов, главният механик на кораба.

Моряците, които са били на борда на кораба „Ина” и до ден днешен не са получили заплати или обезщетение за случилото се, сподели Неделчо Петров. Той стоя в гръцки затвор 22 месеца, след което 10 месеца бе под домашен арест. Петров заяви, че не е получил никаква помощ от българската държава. Много силна логистика и медийна подкрепа моряците получиха от ТВ СКАТ.

Припомняме, че плавателният съд с български моряци беше задържан на 22 юни 2011 г. на пристанище Елфесина в Гърция с 4000 мастербокса цигари. Приблизителната стойност на пратката е 3 милиона евро.

Гръцкият съд осъди на 10 години затвор собственика на кораба Георги Мишков.

Коментари