Млади видеографи от Бургас получиха международно признати сертификати

Млади видеографи от Бургас получиха международно признати сертификати - E-Burgas.com

Млади видеографи от Бургас получиха международно признати сертификати. Свидетелствата ще им помогнат при кандидатстване за висше образование и работа в сферaта на аудиовизуалните медии както в България, така и в чужбина.

След сложен теоретичен и практичен изпит 3 момичета и 2 момчета от Бургас се сдобиха с международно признати сертификати по видеозаснемане и монтаж. Те ще бъдат за тях предимство при кандидатстване във висши учебни заведения по визуални изкуства, медии и реклама у нас и в чужбина. Младежите са на възраст от 10 до 17 години и са участници в първия по рода си проект, свързан с видеото „Модерна телевизия и видео“ на Център за млади таланти към Фондация „Шанс за децата на България“.

Центърът стартира този модулен проект като отговор на новата страст на съвременното общество – видеото. Оказва се, че всеки от нас гледа по 10 - 30 видеа неволно всеки ден, докато разглежда социални медии и сайтове за новини. Всеки от нас снима видео със смартфона си в моменти, които го развълнуват. Според съвременни изследвания потенциалният клиент възприема 70 % по-лесно видео рекламата в сравнение с рекламни текстове и рекламни изображения.

За 60 учебни часа участниците в проекта се запознаха с особеностите на снимането на открито и в студио. Снимаха с DSLR, Action camera, компактен фотоапарат, смартфон. Усвоиха основните правила на видеомонтажа в две световноизвестни монтажни програми. Разбраха как да водят интервю и как да се представят най-добре, когато тях ги интервюират. Заснемаха и редактираха изображения. Заснеха късометражен филм и взеха участие в два фестивала „Рано пиле“ и „Арлекин“. Усвоиха 2D анимационната техника Stop Motion. Заснеха събитие с три камери.

През втория модул от проекта те ще заснемат музикални и рекламни видеоклипове, влогове и др.

Коментари