Млади таланти от Музикалното училище в Бургас подредиха изложба

Млади таланти от Музикалното училище в Бургас подредиха изложба - E-Burgas.com

Представителна експозиция с творби на талантливите художници от Национално училище за музикално и сценично изкуство "проф. Панчо Владигеров" беше открита в залата на Дружеството на художниците в Бургас.

Това е първата голяма публична изява на децата, които се обучават по специалностите "Сценичен костюм" и "Рекламна графика". Над 55 са селектираните произведения, които са създадени през учебната година под ръководството на преподавателите Ваня Забунова, Таня Бахатурова и Мирослава Андонова.

Изложбата обединява творби на 28 деца от 8 до 11 клас и включва рисунки, етюди, стилизации и свободни композиции от учебните дисциплини рисуване, живопис, сценичен костюм и рекламна графика.

Творбите са провокативни и смели, зареждащи с настроение и емоции и показват пътя на творческо израстване и професионалните умения на децата , придобити по време на обучението в съответната специалност. Талантливите ученици представиха и своя последен проект - специалностите в училището по изкуства през техния поглед, които под формата на флаери бяха поднесени като подарък за гостите на събитието. 

Какво провокира като теми талантливите момчета и момичета и как те интерпретират със средствата на изящните изкуства своите усещания, можете да видите в Залата на Дружество на художниците - Бургас на ул.Александровска 22.

Изложбата се осъществява съвместно с Дружеството на бургаските художници.   

Галерия
Коментари