Лятната IT академия в Бургас ще обучава още повече млади програмисти догодина

Лятната IT академия в Бургас ще обучава още повече млади програмисти догодина - E-Burgas.com

Следващата година ще увеличим приема за ученици и студенти в лятната IT академия. Това каза кметът на Община Бургас, Димитър Николов по време на връчването наградите на ученици и студенти, обучавали се в академията, предаде радио „Фокус". Тази година кандидатите са били 194, но са успели да се запишат само 129, заради недостига на места.

„Тази година сме много приятно изненадани. Нивото, с което вие кандидатствате е доста по-високо, отколкото беше през първата година. Даже в момента се замисляме догодина, следващото четвърто издание да бъде на по-висок стил и ще вдигаме качеството на обучение, което показва, че вие се развивате и тези дни, близо месец, в които вие се обучавахте никак не са напразни. Вие научихте много, с което сте още по-добри и това ни прави още по-щастливи като ръководство на този град, че има толкова талантливи деца“, каза още Николов.

Избрали сте , с която да се занимавате – . Според него това IT комуникациите и програмирането е най-перспективната наука и в следващите 20 год. по-голямата част от професиите, които в момента съществуват ще бъдат различни и ще бъдат на основата на  IT грамотността. „Така че вие сте нашето бъдеще и надежда да помогнете да се развива още по-красиво и успешно“, допълни кметът на Община Бургас.

Коментари