Култов треньор става част от екипа на ДФК „Звездичка“

Култов треньор става част от екипа на ДФК „Звездичка“ - E-Burgas.com

Треньорът от близкото минало на директора на ДФК „Звездичка“ Петър Алексиев поема децата, родени през 2008 година

 

Треньорът с над 15 годишен стаж става част от екипа на детската школа “Звездичка“. Владимир Вълчев е завършил НСА и има лиценз А. Работил е в „Нафтекс“, където започва треньорската му кариера. Водил е различни възрастови групи. От 2006 година е в ПСФК „Черноморец“. Но от вчера вече тренира малките звездички, той е поел набор 2008. В близкото минало е бил треньор и на директорът на ДФК „Звездичка“ Петър Алексиев.

 

„Нямаше как да не приема поканата на Петър Алексиев. „Звездичка“ за мен е едно предизвикателство. Не съм се занимавал с толкова малки деца. Искам да започна едно ново начало. А децата са огромното предизвикателство. Щастлив съм, че с Петър Алексиев, с който в близкото минало сме работили заедно, сега за 5-6  години постигна много. Когато създаде „Звездичка“ никой нямаше вяра в него, подценяваха го. А сега „Звездичка“ е фактор, това е нещо уникално за Бургас и дори в национален мащаб се разраства“-сподели минути преди първата си тренировка на „Звездичка Арена“ Владимир Вълчев.

Той е убеден, че ще научи децата не само да са добри футболисти, но ще съумее да ги направи и добри хора. Ще им помогне да работят в екип и да постигат успехи. А това според новия треньор на „Звездичка“ ще стане с много труд и постоянство.

„В крайна сметка трябва всички да сме убедени в каузата на школата-че един ден малките звездички, ще станат големи звезди“- каза още Владимир Вълчев.

В момента малките звездички са на турнир в Златоград и вече могат да се похвалят с поредната победа. Сразиха  отбора на Родопа-Смолян с 4:1, а точни във вратата бяха Кристиян Илчев и Тодор Николов, които отбелязаха по два гола. Лично футболната легенда Димитър Пенев поздрави бургаските звездички и пожела успех на турнира.

Днес ДФК „Звездичка“ играят с Арда Кърджали и Локомотив -Дряново.

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини