Контраверсия: Ресторантьор подхвърлил парите в колата на инспекторите от БАБХ

Контраверсия: Ресторантьор подхвърлил парите в колата на инспекторите от БАБХ  - E-Burgas.com

Двамата обвиняеми поискаха да бъдат пуснати под парична гаранция

Откритите пари в автомобила на арестуваните за подкуп инспектори от БАБХ Мая Колева и Петър Арабаджиев може да са били подхвърлени от свидетел. Тази версия разви адвокатът на обвиняемите Калоян Кръстевич. 

"Не става ясно кое е лицето, което се получило парите. Те може и подхвърлени от лицето, което е сигнализирало, че му искат подкуп -  Самуил Колев" заяви адвокат Кръстевич. 

Според него законът вменява в задълженията на разследващите органи да докажат, че дадено лице е приело или получило парична сума или мотна облага. В крайна сметка обаче по това дело не е ясно кое от двете лица обвинени в съучастие е получило тази сума. Според адвокатът това означава, че изначално не е установено кой е извърши; престъплението и че изобщо някой е получавал подкуп.

Версията за натопяване е в сферата на предположенията, уточни адвокатът. Според свидетелските показания на полицаите те са видели някой да се протяга към вратата на автомобила към отворения прозорец.

В съдебната зала днес двамата обвиняеми поискаха да бъдат пуснати под парична гаранция, вместо да бъдат задържани в ареста. И двамата имат малки деца, като Мая Колева е самотен родител и се грижи сама за 7-годишната си дъщеря, а Петър Арабаджиев прекарва летните ваканции и празниците със сина си. 

Според тяхната защита цялото обвинение се крепи на базта на свидетелските показания на ресторантьорът Самуил Колев, който твърди че му е поискан подкуп. Парите не били намерени в някой от двамата обвиняеми, а в техния автомобил, където може да са били подхвърлени. Поради тази причина не може да бъде направено обосноваено предположение относно вината на двамата, каквато беше версията на прокурора. 

Коментари