Кметът Жабов забрани раликроса

Кметът Жабов забрани раликроса - E-Burgas.com
Петият кръг от националния шампионат по раликрос няма да се проведе в Средец, съобщава Средецнюз. До това решение се стигна след като кмета на Средец Иван Жабов не разреши провеждането на състезание на традиционното трасе в Дебелт.
Управникът на Средец изтъкнал като основна причина за отмяна на състезанието многобройните сигнали на живущите в района на пистата, които се оплаквали от затрудненото предвижване и високият шум.
От "Вромос Рейсинг", които са организатори на състезанието изказаха остра реакция, която публикуваха и на своя сайт. Според тях всички последващи организационни действия от тяхна страна удрят на камък, поради невъзможността за подготвяне на друго трасе, за толкова кратък срок."Дали наистина пречим на някого или превръщаме в празник скучните уикенди в едно селце, сами преценете. Може би жалбата е подадена от щурците и комарите в околията, на тях шума със сигурност им пречи.", се пише още в реакцията на "Вромос Рейсинг".
Отменянето на това състезание не се понрави и на търговците в Дебелт, които се надяваха, че поговорката "Ден година храни" за поредна година ще се осъществи.
Коментари