Къде изчезнаха 100 велосипеда от ВелоБургас? 

Къде изчезнаха 100 велосипеда от ВелоБургас?  - E-Burgas.com

Преди 3 години Бургас стана първия град в страната, който разполага с обществена система за отдаване на велосипеди под наем (рент-а-байк) и накара всички останали да му завиждат.  Проектът определено може да се нарече успешен и това може да се види с просто око, след като много бургазлии и гости на града решиха да се възползват от услугата, било то за разходка или като средство за транспорт.

Всичко това доведе до разрастване на системата, която бързо стана изцяло електронна, както и до създаването на нови велостоянки на различни места в града. В момента те са 10 с различен капацитет, като общо предоставят 120 велосипеди под наем. Или поне така трябва да бъде.

Напоследък обаче се появиха оплаквания, че голяма част от велостоянките стоят празни или на тях има едва по един-два велосипеда. От e-Burgas решихме да направим проверка на това с колко велосипеда всъщност разполага услугата. Такава проверка може да направи всеки, като използва електронната система на рент-а-байка, която показва наличните велосипеди на всички велостоянки в града по това време. Оказа се, че в зависимост от часа велосипедите на ВелоБургас са между 10 и 20 броя, като въпросният максимум бе засечен само веднъж и то малко след полунощ. Дори тогава обаче от системата някъде се губят около 100 велосипеда, които в момента по една или друга причина не могат да бъдат използвани от бургазлии. Извинението, че въпросните колелета в момента са заети просто не звучи сериозно и за това отново даваме примера за проверката след полунощ. 

В същото време рент-а-байкът навлиза в най-активния си сезон, тъй като през лятото системата е използвана не само от бургазлии, а и от много туристи. С липсващи 100 велосипеда обаче това ще бъде доста трудно. 

 

 

Галерия
Коментари