Жълт код за силно вълнение по цялото Черноморие

Жълт код за силно вълнение по цялото Черноморие - E-Burgas.com

Жълт код за силно вълнение на морето е обявен за 6 март за цялото Черноморско крайбрежие. Очаква се вълнение от 3,4 бала, сочи прогнозата на НИМХ към БАН. Комбинацията от силен вятър, прилив  и бурно вълнение  може да доведе до локални наводнения в крайбрежните зони.

Над Черноморието ще е предимно облачно с валежи от дъжд в часовете преди обяд. Сутринта ще духа до умерен източен вятър, след пладне ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са от 6-7 градуса в северните, до 12-13 градуса в южните райони. Температурата на морската вода е 5-7 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, след обяд на места ще се усили до 4.

В сряда температурите ще са все още в доста широки граници. Минималните – от около нулата покрай Дунав до 10-12 градуса в югоизточните райони.Облачността ще е променлива, на отделни места ще превали дъжд. Ще духа слаб, главно в Източна България умерен югозападен вятър, който през деня ще се ориентира от запад.

В четвъртък ще преобладава облачно време, на повече места ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него за кратко ще нахлуе студен въздух.

Коментари