И Бургас се вдига против Валери Симеонов

И Бургас се вдига против Валери Симеонов  - E-Burgas.com

Бургас също ще се включи във втория ден от националния протест, който иска оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Припомняме, че вчера протести бяха организирани в 8 български града, но тогава Бургас не беше пред тях. Днес демонстрации ще има още в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен, Силистра и Враца, но от различни часове. 

Припомняме, че причината за протеста станаха думите на Симеонов, който нарече майките на деца с увреждания "кресливи жени с уж болни деца". Недоволните бургазлии ще се съберат днес пред община Бургас в 17:30 часа. Протестът се организира във Фейсбук от майки на деца с увреждания. На този етап обаче едва 50 души са заявли, че ще орисъстват. 

"Искаме оставката на Валери Симеонов от поста Заместник министър председател на Република България! Заради срама, който изпитва всеки нормален български гражданин от неадекватното му поведение! Заради системни обиди към членове на обществото и използване на езика на омразата! Заради това, че превърна думата "патриот" в обида! Недупостимо е този човек да продължава да представлява българския народ!" са писали организаторите на събитието. 

Коментари