Два месеца ще ремонтират една от най-разбитите улици в центъра на Бургас

Два месеца ще ремонтират една от най-разбитите улици в центъра на Бургас - E-Burgas.com

Една от най-разбитите улици в центъра на Бургас - ул. "Пиротска"  в участъка между ул. "Оборище" и ул. "Цар Симеон I" ще бъде ремонтирана през следващите два месеца. Поради тази причина от община Бургас съобщават, че ще бъде  въведена временна организация на движението в този район за периода от от 13 март до 15 май. 

Улицата е изградена преди повече от 50 години, а настилката е изцяло от павета. През този период от време и особено след 1990 година в този участък на улицата бяха изградени множество нови сгради. Само през настоящата година в края на улицата бяха построени две кооперации. При извършване на строителството улицата бе разкопавана многократно за прокарване на подземни инфраструктурни съоръжения.

Към настоящият момент настилката на улицата не е възстановена и създава затруднения на живущите в района. При дъждовно време, особено в периодите на по-обилни валежи, огромна част от нея се наводнява и на практика я прави трудно за използване, като едновременно с това наводнява и избените помещения на сградите.  Улицата се намира в идеалния център на града и живеещите на тази улица плащат едни от най-високите данъци.

Преди повече от четири години живеещите на ул. „Пиротска“ в този участък, са инициирали подписка за възстановяването й, която е входирана в деловодството на община Бургас, но до настоящия момент не са предприети мерки от администрацията.

Коментари