Днес АБВ решава дали ще подкрепя правителство, след като оттегли хората си от него

Днес АБВ решава дали ще подкрепя  правителство, след като оттегли хората си от него - E-Burgas.com

Втората национална конференция на АБВ решава днес дали партията ще подкрепя правителство, след като изтегли представителите си в него.

Националният съвет на АБВ взе единодушно решение на 10 май да предложи на висшия партиен форум излизане от властта, но часове по-късно вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин и областният управител на Пазарджик Трендафил Величков подадоха оставка и на практика АБВ излезе от властта. В следващите дни пък бяха освободени зам.-министрите и зам.-областните управители на АБВ.

От думите на зам.-председателя на АБВ Румен Петков се разбра, че представителите им на по-ниски нива в изпълнителната власт са били призовани да си дадат оставките.

Според депутати обявяването на решението било прибързано и не добре обяснено, защото по-вероятно било конгресът да смекчи тона му.

Очаква се лидерът на АБВ Георги Първанов да обяви мотивите за оттегляне на подкрепата. Аргументът на АБВ бил несъгласие с начина, по който се управлява държавата и липсата на диалог. Нормално ли е Изборният кодекс от 200 текстове да се приема за 3 вечери, финансовият министър да отхвърля с ирония предложението на за военноинвалидите, възмутени са от АБВ.

Президентските избори също се очаква да са във фокуса на 860 делегати на форума на АБВ.

Коментари