Диагноза бургазлия

Диагноза бургазлия - E-Burgas.com
[caption id="attachment_67658" align="aligncenter" width="640"]снимка: uni-sofia снимка: uni-sofia[/caption] Колкото и тривиално да звучи “Бургазлия” е диагноза. Поставя се не само на на жители на самия град Бургас, но на 80% от населението, обитаващо и обладаващо Югоизточна България. По правило ВСЕКИ ПРЕКАРАЛ ПОВЕЧЕ ОТ 4.3 МИНУТИ В КОМПАНИЯ НА ХОРА, ЖИВЕЕЩИ В ПОСОЧЕНИТЕ РАЙОНИ, ИМА ПРАВО ДА ГИ ДИАГНОСТИЦИРА КАТО БУРГАЗЛИИ. За незапознатите читатели – ето няколко основни признака, по които да диагностицирате въпросните обекти:
  1. Един бургазлия НИКОГА няма да каже, че варненският (или който и да било друг) плаж е по-хубав от бургаския. Обикновено същият този субект е ходил на плаж в Бургас общо 2 пъти (единият път като малък, а другият път на абитюрентския си бал). Такива бургазлии най-често се срещат по варненските плажове – съдба... - така е, но винаги пък съм признавала тяхната морска градина за №1…
  2. Бургазлиите са ранобудни, стават около 5 – 5 без нещо. Строго нетрезви. Яхват лични, служебни, подарени, откраднати, блъснати, неизплатени или каквито там автомобили са им под ръка (в краен случаи МАРШИРУТКИ), и пътуват към Варна. Каква би била евентуалната цел на такова едно пътуване се питат всички закоравели читатели. Шопинг е шокиращият отговор на този въпрос. Но не разбирайте погрешно, Бургас има чудесни магазини. Ефекта обаче от реплика “тази дрешка ми е от Варна” е важен.. - Като пропуснем частта с пиянството…абсолютно си е така :).
  3. Невероятно благозвучното типично бургаско “ВЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЙ” (от което понастоящем страдам и аз). Няма друго такова възклицание. Представете си 19 бременни хипопотама да въздишат – заедно – с едно злокобно “ВЪЪЪЪЪЪЪЪЪЙЙЙЙЙ” . Риданието, страстта, страха, отчаянието, любовта и всичко друго, за което се сетите, могат да бъдат изразени с едно простичко бургаско “ВЪЙ“. Благодарим ти Бургас – и вий сте дали нещо на света. - :-) смирено поглеждам встрани след поредното “Въй”, което изкочи от устата ми, когато прочетох този абзац… Впрочем, не само, че го използваме ние, но и всички наши приятели, прекарали достатъчно дълго време с нас! :)
  4. Всички (без изключение!) Бургазлии учат във Варна (добре, излъгах – има и изключения – те учат в София). И в това няма нищо нелогично – помислете –Бургазлията се ражда научен, за какво му е на него университет в Бургас? Защо му е университет въобще?! Разбира се, че е по-приятно да идеш в чужд граддалеч от мама, тате и първо либе, да изпиеш 12 000 литра твърд алкохол за 4 години, като от време на време се отбиваш до университета, отколкото да стоиш в родната земя и да изкарваш хиляди левове ежечасно. – И аз не съм изключение, освен в частта с дванадесетте хиляди литра алкохол :D…
  5. Мутри. Чуете ли разговор за ‘мутри’ – сред Бургазлии сте. Всички бургазлии дотолкова добре познават собствените си бургаски мутри, че в един момент човек има усещането, че имената на въпросните мутри се вписват в актовете за ражданена бургазлиите или пък че ги учат в основното училище. Често неопитен слушател може да помисли, че бургазлията, в чиято компания се намира, е в близки – почтиинтимни отношения с муцуните. Това обаче съвсем не е така. Обикновено контактите, които се осъществяват, са от рода на “Ние бяхме на дискотека, а в същото време него го стреляха на 34567890 километра от нас. Бяхме много потресени, но не ни пукаше, щото той е мишка”. - По начало е вярно, но не и за мен…:) По начало…
Ето и няколко основни съвета, които ще ви помогнат да се предпазите от неприятни инциденти с бургазлии:
  1. Усмихвайте се. Но не се присмивайте.
  2. Напиийте ги. Пазете се от тях.
  3. Приемете ги като приятели – всъщност те са безобидни.
  4. Идете на гости в Бургас – най-лошото, което може да ви сполети там, е да ви заведат на дискотека или домакинът ви да влети гол в стаята. (whatsoever). В заключение искам да кажа – обичайте бургазлиите, те са национално богатство. Толкова смях няма събран никъде другаде.
Уникално! Въпросът е дали в действителност се отнася за повечето бургазлии или не!? Мхмм.. Доста от нещата съвпадат с реалността (за мен)… На всички останали бургазлии из блогпространството оставам сами да преценят и споделят.
Коментари