Дават под наем две кафенета в новия басейн в "Славейков"

Дават под наем две кафенета в новия басейн в

Спортното съоръжение трябва да заработи в началото на 2018 година

Община Бургас ще отдаде под наем две заведения в новия басейн в комплекс "Славейков", който предстои да бъде пуснат в експлоатация в началото на 2018 година. Отдаването под наем ще бъде направено чрез конкурс, а докладна записка за това вече е входирана в Общински съвет - Бургас от кметът Димитър Николов. 

Става дума за едно вътрешно и едно външно заведение, които ще обслужват с храни и напитки бъдещите посетители в басейна.  Те ще бъдат отдадени за срок от 5 години на цена 16 800 лв. на година за закрития обект и 7 750 за външното заведение. 

"Цялостната визия на заведенията следва да кореспондира с модерния облик на Спортния комплекс, да допълва пространството около пешеходните проходи и да създава усещане за завършеност. Тъй като залата ще бъде един от спортните символи на града, помещенията и откритото пространство около тях трябва да създават усещане за спортно-средище и да бъдат място за отдих и срещи от провежданите спортни мероприятия и тренировки." уточнява Димитър Николов в докладната записка.

Кандидатите в конкурса трябва да представят идеен проект за визия на обектите, придружен с обяснителна записка, съдържаща визуализация и детайлно описание с представяне на модел и материали по обзавеждането.

Коментари