Центърът за социална рехабилитация в Несебър отбеляза 10 години от създаването си

Центърът за социална рехабилитация в Несебър отбеляза 10 години от създаването си - E-Burgas.com

Центърът за социална рехабилитация и интеграция “Слънчице” – Несебър отбеляза 10 години от своето съществуване, а събитието уважиха представители на Общинска администрация и Общински съвет, на социални структури (служби) в града, представител на Националния алианс за социална отговорност, директорът на ЦОП - Бургас и ЦОП-Средец.Проявата се състоя в зала „Мелсас“ в новата част на града. 

По повод празника заместник-кметът на Община Несебър Иван Гургов прочете поздравителен адрес от името на кмета Николай Димитров, в който бе изтъкнато, че „вече 10 години последователно и упорито – без да пестим усилия и средства, ние се посвещаваме в грижи за децата със специфични потребности и тяхната социална интеграция, помагаме за развитието на интелектуалния им потенциал и техните успехи са повод за най-голямо удовлетворение и гордост.“ 

„Вашият център с чест и отговорност изпълнява високохуманната и благородна дейност по социалната интеграция на децата със специфични потребности. Вие непрекъснато разширявате и усъвършенствате консултативните си, терапевтични и рехабилитационни услуги, помагате както на децата, така и на техните родителите.“, бе част от поздравителния адрес от името на Румен Кулев, председател на Общински съвет –Несебър. 
Бе прочетен и поздравителен адрес от председателя на Управителния съвет на Националния алианс за социална отговорност Георги Георгиев се казваше, че ЦСРИ „Слънчице“ е „пример за работа и качество в социалната сфера“, а политиката, която развива общината в тази област, е „пример не само в национален обхват, но и еталон в европейски аспект“. 

Радостина Пирева, началник на Управление „Социални грижи и услуги“ към Община Несебър развълнувано сподели, че е свидетел на раждането и развитието на Центъра за социална рехабилитация и интеграция “Слънчице”. Тя не пропусна да изкаже благодарност към местната власт за възможността да се развива сериозна социална политика на територията на общината. 
Директорът на ЦСРИ „Слънчице“ Елена Варимезова в словото си подчерта, че от създаването си и към настоящия момент услугата се финансира изцяло от общинския бюджет и благодарение на безрезервната подкрепа, която местната власт оказва, центърът е един от най-хубавите в страната. В него са вложени и продължават да се влагат много средства, необходими за високия стандарт в работа му. Центърът е първото в Несебър социално заведение за деца, предлагащо услуги в общността. Още с отварянето си, той разчупва стереотипа хората с увреждания да се обслужват единствено по домовете им или в специализирани институции. 

Специален поздрав по повод 10-годишния рожден ден на центъра поднесоха част от възпитаниците на вокална група „Морски звездички“ към ОДК-Несебър. На финала на събитието гостите опитаха от вкусната торта с логото на центъра и се снимаха пред зала „Мелсас“ за спомен. 

 

Коментари