Бургазлии ушиха и развяха зелено знаме в подкрепа на Пирин (видео)

Зелено знаме, съшито от десетки парчета плат в различен нюанс, развяха бургазлии на площад "Тройката" в подкрепа на Национален парк Пирин. Нестандартната форма на протест е общо девета за Бургас. Парчетата плат бяха събрани от десетки хора, подкрепящи протеста. В ролята на Райна Княгиня пък влезе бургазлийката Пламена Сертева, която успя само за два дни да превърне отделните кръпки в едно голямо знаме. 

"Това знаме показва усещането за гора. На места то е много тъмно зелено, като  една хубава и стара гора, на места е светло, като млада и току що посадена гора, на места е синкаво като изсечена гора. Такава е и нашата идея, да направим едно знаме за защита на Пирин, на българската природа и законността, защото сме свидетели, че случаят за Пирин прераства в промяната за закона за горите и за Витоша." заяви Радостина Ценова от Българска фондация "Биоразнообразие". 

Протестиращите заявиха, че знамето ще продължава да се разразства за следващите протести, като за целта всеки желаещ може да дари своето парченце плат в различен нюанс на зеленото. 

Коментари