Бургаска фирма произвежда и монтира барокамери в цялата страна

Бургаска фирма произвежда и монтира барокамери в цялата страна - E-Burgas.com

Бургаската фирма „Дайв Технолъджис” е производител на барокамери и вече успешно е реализирала редица големи проекти в цялата страна. Една от основните дейности на дружеството е свързана със създаване на машини и съоръжения за работа в хипербарна среда и разработка на иновации по отношение на различни видове техника, работеща при повишено налягане.

"Барокамерите, които произвеждаме, отговарят на всички европейки и световни стандарти. Те са от последно поколение и са оборудвани с най-модерна техника. Многоместни са и разполагат с видео и аудио връзка, чрез която може да се извършва непрекъснат контрол. Снабдени са и с анализатори на газове, а имат и редица други екстри", разказва управителят на „Дайв Технолъджис” Красен Парушев. 

Сред разработките, направени от дружеството е вентилациона система за барокамера, която дава възможност да се затопля или охлажда въздуха по време на процедура. Освен това към съоръженията може да бъде монтиран химически патрон, който позволява пречистване на въздуха в камерата и отделянето на въглеродния диоксид. Друга  разработка на компанията е свързана с извеждането на отработения въздух извън барикамерата. В момента фирмата доразработва поддържаща система /live support/ за работа в реактори.

"Барокамерите, който съм изработил и монтирал, са позиционирани в Медицински център „Витамед плюс” Габрово, в Медицински център „Оксидиа” Велико Търново, в Студио за хипербана оксигенация „Аркхинс” Русе, Медицински център „Мета Медика” Варна и в базата на „Барокамера Драгалевци” в София. Най-голямата камера е тази, с която работи нашият център в Бургас - "Окси Клиник", разказва Красен Парушев.

В момента дружеството прави постъпления по проекти за иновации на стойност около 10 мил.€. Барокамерите са сертифицирани от „Тюф Рейнолдс”, Германия и имат възможност да изпълняват спускания до 7 атм. или 60 метра, което ги прави подходящи за лечения на хипербарни заболявания.

Друга сфера, в която се развива „Дайв Технолъджис” е подводната работа и обучението на водолази-както любители, така и професионалисти. 

Галерия
Коментари