Бум на взломни кражби в Бургас през Дългия уикенд

Бум на взломни кражби в Бургас през Дългия уикенд - E-Burgas.com

Няколко апартамента в Бургас са били ограбени през последните три почивни дни, става ясно от информационния бюлетин на пресцентъра на МВР. Очевидно крадците са се възползвали от факта, че апартаментите са били празни и са проникнали в тях с цел грабеж. 

С събота крадци са проникнали в дома на 42-годишен бургазлия, разположен на ул. "Константин Фотинов". Те влезли в жилището, като си отключили с подбран или подправен ключ и успели да отмъкнат около 30 грама златни накити и сумата от 2000 лв. Малко по-късно през същия ден 39-годишен бургазлия се оплаквал, че дома му в бургаския квартал Сарафово е ограбен. Липсвали два мъжки часовника, златен пръстен и златна пара. 

В неделя е ограбен друг апартамент в блок 47 в "Братя Миладинови", собственост на 57-годишна бургазлийка. Този път крадците разбили входната врата, а от жилището откраднали, златни накити, четири часовника, фотоапарат с два обектива, глава за статив и други вещи. Общата стойност на нанесените от кражбата щети е в процес на изясняване. Взломна кражба е имало и в Поморие, където от частен дом на 49-годишна жена са откраднати 1280 лв.

46-годишна бургазлийка пък е станала жертва на джебчийска кражба в мол "Бургас Плаза", като от нея е отмъкнато протмоне с лични документи, дебитни карти и сумата от около 2000 лв. Друга жена се е разделила с таблет и 1000 лв., след като крадци по неустановен начин преровили купето на автомобила й "Тойота Рав 4", паркиран пред магазин "Кауфланд" в Изгрев. 

 

Коментари