Безмилостен Нефтохимик докосва титлата, поведе с 2:1 във финала срещу Монтана

Безмилостен Нефтохимик докосва титлата, поведе с 2:1 във финала срещу Монтана - E-Burgas.com

Бургазлии биха класически в третия плейоф в препълнената зала „Младост“, остава още една крачка

В навечерието на Великден волейболният Нефтохимик не показа никаква милост и отупа с 3:0 отбора на Монтана в третата среща плейоф от финала в мъжката Суперлига. Пред пълни трибуни в бургаската зала „Младост“ играчите на Петър Дочев спечелиха убедително във всички показатели и с три бързи гейма поведоха в серията.

Силните оръжия на Нефтохимик – сервисът и блокадата, работеха безотказно и това показа разликата в класата между двата отбора. Феноменално се представи и тандемът братя Братоеви, които след мача споделиха, че един без друг трудно биха били толкова ефективни в днешния мач. Силно представяне записаха още капитанът Мартин Пенев, както и Николай Николов и безупречния Жани Желязков в атака.

„Ще излезем пределно концентрирани и мотивирани, и дума не може да става за подценяване. Ако това може да се определи като слаб мач за Монтана, то със сигурност в следващия мач ще играят по-добре“, коментираха Георги и Валентин Братоеви.

Треньорът Петър Дочев пък сподели, че двубоят е бил стратегически и за двата тима, а комфортът на бургазлии ще е по-осезаем след преднина в сериите и мач пред собствена публика.

Ако Нефтохимик спечели следващия мач, то победата ще затвърди и шампионската титла за „шейховете“.

Коментари