Аплодисменти: Бивши ученици от ППМГ събраха над 8000 лв. за гимназията

Аплодисменти: Бивши ученици от ППМГ събраха над 8000 лв. за гимназията - E-Burgas.com

С парите ще бъде закупена една от най-съвременните хардуерни интерактивни системи за обучение

Щедро дарение направиха бивши ученици на ППМГ "Никола Обрешков" от випуск 2002 по случай 15 години от завършване на гимназията. Инициативата бе наречена #върниобратно, а целта  ѝ бе да се събере сумата от 8000 лв., с която  да бъде закупена една от най-съвременните хардуерни интерактивни системи за обучение. Бившите възпитаници на училището решили да съберат парите без каквото и да била помощ от фирми, организации, общински или държавни органи.

"Искахме да покажем, че по-доброто образование зависи от всеки от нас. Огромна част от випуска ни прегърна идеята и резултата е, че първоначално изглеждащата голяма сума от 8000 лева беше надмината, като не само, че училището ни се сдоби с последно поколение технология, но и ще успеем да дадем парични награди на заслужили ученици през идващата учебна година." съобщиха авторите на инициативата. 

Те споделят, че са искали да направят жест към училището, което им е дало толкова много и да върнат поне една малка част обратно към тези, които идват след тях. Примерът ще бъде последван и от випуск 2003, което е на път да превърне инициативата в традиция не само за ППМГ, но и за други училища в Бургас. 

Дарението ще бъде официално обявено на 15-ти септември, по време на церемонията по откриване на учебната година в гимназията. 

 

Коментари