Алеите в Морската градина се топят в жегите, пазете си обувките

Алеите в Морската градина се топят в жегите, пазете си обувките  - E-Burgas.com

Първите горещи дни дойдоха с неприятна изненада за разхождащите се в бургазлии и гости на града в Морската градина. Изглежда и това лято те ще трябва да прескачат пукнатините в асфалта, които грижливо са запълнени с черна смола. При високите температури обаче въпросната смола започва да се топи и да лепне по обувките, откъдето няма изчистване.

За неприятната ситуация сигнализира наш читател вчера. На пръв поглед смолата изглежда засъхнала, но когато стъпиш в нея, остава по обувките. Проблем има и за майките с детски колички, велосипедистите и хората с ролери. В същото време се очаква температурите тепърва да надхвърлят 30 градуса, което ще доведе до още по-усилено топене на смолата. 

В момента в Морската градина на Бургас тече усилен ремонт. Той обаче е на т. нар. историческо ядро, което обхваща територията между хотел "Приморец" и паметника на Пушкин. В другата част на парка обаче за пукнатините се взима само временно решение чрез запълване на смола, което обаче е ефективно само през студените месеци. 
 

Видео
Галерия
Коментари